Οι Presplorers παρουσίαζουν την ταινία τους "Άνθρωποι και νεράιδες, μύθοι και αλήθειες"

02.02.2021

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, που φέτος είναι ειδικά αφιερωμένη στο νερό και την άμεση αλληλεπίδρασή του με τους υγροτόπους,  σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την ταινία με τίτλο: «Άνθρωποι και νεράιδες, μύθοι και αλήθειες» που δημιούργησαν νέοι από την Πρέσπα.

Στην ταινία, τα μέλη της ομάδας νέων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Presplorers», καταγράφουν μέσα από τον δικό τους φακό, τα ζητήματα του νερού και της βιοποικοιλότητας, έτσι όπως αυτά αντικατοπτρίζονται στις μαρτυρίες των κατοίκων και τις θέσεις των επιστημόνων. Η προφορική ιστορία, οι θρύλοι και οι μύθοι του τόπου συνδυάζονται με την επιστημονική γνώση για τους υγροτόπους των Πρεσπών.

Απολαύστε την προσπάθεια των παιδιών να ανακαλύψουν την ουσία πίσω από τους τοπικούς μύθους για τους υγροτόπους της Πρέσπας.

Η ομάδα των Presplorers δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος LIFE Prespa Waterbirds και οι δράσεις τους υποστηρίζονται από το πρόγραμμα Poliprespa (δωρητής Poliprespa: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).

Οι Presplorers παρουσίαζουν την ταινία τους Οι Presplorers παρουσίαζουν την ταινία τους Οι Presplorers παρουσίαζουν την ταινία τους