Πρόοδος

Εκδόθηκε το ενημερωτικό φυλλάδιο του προγράμματος

Εκδόθηκε το ενημερωτικό φυλλάδιο του προγράμματοςΤο φυλλάδιο περιλαμβάνει γενικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις δράσεις διαχείρισης και τα οφέλη που θα προκύψουν για το περιβάλλον και την τοπική οικονομία

07.05.2018

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση_ Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση_ Παγκόσμια Ημέρα Άγριας ΖωήςΥλοποιήθηκε στο δημοτικό σχολείο Αγίου Γερμανού, περιβαλλοντική εκπαίδευση με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής

26.04.2018

Πρώτη συνάντηση της Διασυνοριακής Ομάδας Διαχείρισης του Υγροτόπου

Πρώτη συνάντηση της Διασυνοριακής Ομάδας Διαχείρισης του ΥγροτόπουΠραγματοποιήθηκε χθες, στα γραφεία της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών, η πρώτη συνάντηση της διασυνοριακής ομάδας διαχείρισης υγροτόπου (Transboundary Wetland Management Committee).

28.03.2018

Σεμινάριο φωτογραφίας με τους Presplorers

Σεμινάριο φωτογραφίας με τους Presplorers Πραγματοποιήθηκε σεμινάριο φωτογραφίας στο χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης της Πρέσπας με θέμα την φωτογραφία φύσης και τις τεχνικές της.

02.12.2017

«Πρεσπερευνητές» … εν δράσει!

«Πρεσπερευνητές» … εν δράσει! Οι «Πρεσπερευνητές» συναντήθηκαν για τρίτη φορά, με σημείο εκκίνησης και πάλι την Κρίνα. Μέσα από εικόνες, διάλογο και ερωτήσεις τα παιδιά γνώρισαν καλύτερα τα 9 υδρόβια πουλιά του προγράμματος. Ακολουθώντας το κυκλικό μονοπάτι του Αγίου Αχιλλείου, συζητήθηκαν θέματα όπως οι διαχειριστικές δράσεις που θα εφαρμοστούν στον καλαμιώνα, δίνοντας έμφαση στη σημασία της προστασίας αυτών των ιδιαίτερων οικοσυστημάτων.

23.09.2017

Συνάντηση για τη διαχείριση του καλαμιώνα

Πραγματοποιήθηκε διήμερη συνάντηση μεταξύ των συνεργατών της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών, με θέμα τις κατευθύνσεις για τη διαχείριση του καλαμιώνα. Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των επιμέρους μελετών και λήφθηκαν αποφάσεις για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των σχετικών διαχειριστικών δράσεων.

20.09.2017

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Με τηλεσκόπια και κιάλια βρεθήκαν στο λόφο της Κρίνας οι…"Πρεσπερευνητές", παρατηρώντας και μαθαίνοντας για τα είδη του προγράμματος. Καθοδόν προς το σημείο είχαν την ευκαιρία να μάθουν για πολλά ακόμα είδη, όπως σταχτόχηνες, πελαργούς, βραχοκιρκίνεζα, κάργιες και άλλα...

01.07.2017

Καταγραφή των φυτικών ειδών στους καλαμιώνες

Καταγραφή των φυτικών ειδών στους καλαμιώνες Πραγματοποιήθηκε καταγραφή φυτικών ειδών στο εσωτερικό, προς τη λίμνη, μέρος του καλαμιώνα. Περισσότερα είδη παρατηρηθηκαν στα σημεία με μικρο βάθος νερού

20.06.2017

Εκτίμηση αμφίβιων

Εκτίμηση αμφίβιωνΟι δράσεις για την εκτίμηση των αμφιβίων στους καλαμιώνες γύρω από την Μικρή Πρέσπα θα πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας

20.06.2017

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν με ποδηλατική εξόρμηση στις εκβολές του Αγίου Γερμανού για εξερεύνηση και φωτογράφιση της φύσης!

27.05.2017

Άφιξη - Αναχώρηση

Άφιξη - Αναχώρηση Με την παρακολούθηση των αφίξεων και αναχωρήσεων των υδρόβιων πουλιών της αποικίας γίνεται εκτίμηση των αναπαραγόμενων ζευγαριών.

11.05.2017

Εκτίμηση της χρήσης των ενδιατημάτων από τα είδη του προγράμματος

Από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο πραγματοποιείται συστηματική παρακολούθηση της χρήσης των ενδιαιτημάτων από τα είδη του προγράμματος αλλά και άλλων υδρόβιων πουλιών.

05.04.2017

Πρώτη Συνάντηση Καθοδηγητικής Επιτροπής του προγράμματος LIFE

Σκοπός της Καθοδηγητικής Επιτροπής, είναι η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και γνωματεύσεων προς τον κύριο ανάδοχο του προγράμματος, σε θέματα σχετικά με τις δράσεις διαχείρισης και παρακολούθησης που προβλέπονται στα πλαίσια του έργου.

16.03.2017

Οι εργασίες πεδίου για την εκτίμηση της δυναμικής της βλάστησης ξεκίνησαν!

Εκτίμηση της κατάστασης των κυρίαρχων ειδών (Phragmites australis/Typha angustifolia) του καλαμιώνα σε σχέση με το παρελθόν

20.12.2016

Συνάντηση της συμβουλευτικής ομάδας για τη διαχείριση της υγροτοπικής βλάστησης

Η συμβουλευτική ομάδα για τη διαχείριση της υγροτοπικής βλάστησης έχει ως στόχο την παροχή καθοδήγησης στην ομάδα συγγραφής της μελέτης διαχείρισης της υγροτοπικής βλάστησης, καθώς και τον καθορισμό των αντίστοιχων προδιαγραφών που σχετίζονται με τις δράσεις διαχείρισης της βλάστησης.

15.12.2016